Header Ads Widget

Bu alana reklam verebilirsiniz

Anne Adayları İçin En İdeal Spor; Yürümek

Yüzme sporunu seven anne adaylarının, vücut ısısından daha düşük suda yüzmeleri önerilmiyor.

Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsuru olan sporun her yaş ve cinsiyet grubu için önemi bilinirken, hamilelik döneminde ise anne adaylarının yoğun tempoda spor yapmalarının riskleri olduğu için hangi sporu nasıl yapacağının bilinmesi gerekiyor.

Hamilelik döneminde yürümek en ideal spor. Hamile kadınlara bol bol yürümeleri tavsiye edilirken, yürüyüşün hem güneşten faydalanıp kemikleri güçlendirmek hem de ciğerlere temiz hava depolamak açısından önemli.

Anne adaylarına, yürürken fazla zorlanmamalı, herhangi bir sinyalde yürüyüşe ara vermekte tereddüt etmemelidir.

Anne adaylarının, deniz veya havuza girmeden önce ortalama vücut ısısının 38 derece civarında olacağı düşünülerek, vücut ısısından düşük sıcaklıktaki deniz veya havuzda yüzmemeleri gerekmekte. Çok düşük ısıdaki suda yüzmek anne adayında kasılmalar meydana getirebilir. Hamilelerin hızlı kulaç atmamaları ve kelebek stilde yüzmemeleri önerilmekte. İdeal yüzme stili sırtüstü, yüzerken nefesin kontrol edilerek, suyun yüzdürmesine izin verilmesi en doğrusu.

Riskli hamileler jogging sporundan da kaçınmalı. Koşma esnasında kas gerilmesi ya da kanama hissedilirse doktorun aranması gerek.

Bisiklete binmek hamilelik döneminde ufak tefek kazalara yol açabileceği için tehlikeli.

Tenis ve golfün hamilelik süresince güvenli olduğu ancak fazla bir egzersiz sağlamadığı kaydedilmekte. 

Ata binme oldukca tehlikeli. Su kayağını seven anne adaylarının hamilelik döneminde bu spora ara vermesi şart.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. evet yürümek doğumu çok kolaylaştırıyor.ben doğumuma 3 kala hep yürüdüm ve doktorum bunun doğumu kolaylaştıracağını söyledi.doğumdan sonrada çok fazla yatmadan hemen kalktım.buarada normal doğumla çocuğumu dünyaya getirdim..anne adayları her fırsatta yürüyüş yapın ve hareket edin..
    oyunoyna

    YanıtlaSil