Header Ads Widget

Bu alana reklam verebilirsiniz

Anne Babalar Evlat Seçer mi?

"Hangi çocuğunuzu daha çok seviyorsunuz?" diye sorsak büyük ihtimalle cevabınız "Ben çocuklarımı birbirinden ayırmam" olacaktır. Ancak araştırmalara göre bu konuda çok da dürüst olmayabilirsiz...

Genelde çocuklara sorulan "Anneni mi daha çok seviyorsun yoksa babanı mı?" sorusu bu kez ebeveynlere yöneltildi ve anne babaların evlatları arasında ayırımcılık yaptığı ortaya çıktı!

Time dergisinde yayınlanan çarpıcı bir araştırma, anne babaların, çocukları arasında ayrımcılık yaptığını ortaya koydu! Derginin editörlerinden yazar Jeffrey Kluger, “Ayrımcılıkta Kardeş Etkisi” isimli kitabında ebeveynlerin yüzde 95’inin mutlaka bir çocuğuna daha düşkün olduğunu, ayrım yapmadığını söyleyen kalan yüzde 5’in ise yalan söylediğini öne sürdü.

Söylemeseler de Hissettiriyorlar

Zira, bu gerçek anne-babalığın doğasında yatıyor. Her anne-baba, kendi kanından olan çocukları arasında birinin davranışlarını daha çok onaylama ve beğenme güdüsüne sahip. Anne-babalar bu konuyu konuşmamayı tercih etse de hissettiriyorlar.

Ortanca Çocuklar Arka Planda Kalıyor

Kluger’e göre, babalar en küçük kızlarını, anneler ise ilk erkek çocuklarını daha çok seviyor. Ortanca çocuklar, eğer ailenin tek kız veya erkek çocuğu değilse genellikle arka planda kalıyor. Anne babaların en önemli kıstası ise, özelliklerinin çocuklarına geçme oranı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar