Header Ads Widget

Bu alana reklam verebilirsiniz

Hamilelik testi ne zaman yapılır?

Hamile olup olmadığınızı hamilelik testleri, kan testi veya ultrasonla anlayabilirsiniz. Peki, evde hamilelik testi, kan tahlili ne zaman yapılır? Hamileliği gösteren ultrason için en uygun zaman nedir?

Hamile olup olmadığınız anlamak için ilk adım evde yapılan gebelik testidir. Peki gebelik testi ne zaman yapılmalıdır? Peki daha doğru sonuç almak için kan testi ne zaman uygulanmalıdır? Ultrasonla gebelik tespiti nasıl gerçekleşiyor? Pudra.com, hamiellik testleri konusunu araştırdı. Sorularımızın yanıtını Op. Dr. Kağan Kocatepe veriyor...

Hamilelik testi ne zaman yapılmalı?

Gebelikten şüphelenen bir kadına adet gecikmesi yaşadıktan sonra gebelik testi yapmalı. Adet gecikmesinden sonra yapılan idrar testi pozitif çıkarsa test %99 doğrudur. İdrar testinin pozitif çıkması Beta HCG gebelik hormonunun vücutta olduğunu gösterir. Gebelik testleri Beta HCG hamilelik hormonu dışında başka hormonlardan etkilenmez.

Adet gecikmesinden sonra yapılan testte 2. çizginin silik olması bile testin pozitif olduğunu gösterir. Gebelik testi sonucu negatif çıkan bir kişi hamile olmadığına emin olmamalı. İdrar testinden emin olmayan kişiler kan testi ile doğru sonuca ulaşabilir. Gebelik testinin doğruluğuna emin olmak için test birkaç gün sonra tekrarlanmalı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar