Header Ads Widget

Bu alana reklam verebilirsiniz

Gebelikte Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

Hamileliğin dışarıdan göründüğü gibi kolay bir durum olmadığını bütün kadınlar bilir. Birçok sevdiğiniz yemek ve içeceklerden mide bulantısı sorunu ile vazgeçmek durumunda kalabilirsiniz ya da hiç sevmediğiniz yiyecekleri canınız çekebilir. Tabii bu durum iyi tarafıdır hamileliğin. Peki hamile iken mide bulantısına ne iyi gelir ve neler yapılmalıdır?

Hamileliğin doğal bir sonucu olarak görülse de mide bulantısı hamile olan kişilerin sadece % 75’i tarafından görülür. Mide bulantısının nedeni yüksek hormon düzeyidir. Genel olarak 6. haftada başlayıp 14.haftaya kadar devam eder, bazı kişilerde ise daha farklıdır. Bazılarında ise sona ermez ve doğum zamanına kadar da devam edebilir. Bu durum kişiden kişiye ve kişinin bünyesine göre değişir.

Mide bulanması sabahları daha yoğun hissedilir ve akşama doğru daha da yavaşlar. Mide bulantısının dışarıdan besin olarak alındığı yiyeceklerin yapısı ve kokusu da önemlidir.

Örneğin, kızarmış ve keskin kokulu gıdalar ya da çok yağlı ve karbonhidrat içeren gıdalar mide bulantınızı arttırabilir. Yiyeceklerin sindiriminin kolay olması da midenin etkilenmemesi için önemli bir etkendir. Genel olarak hamile olan kişilerin mide bulantısına iyi gelmesi için keskin kokusu olmayan kraker, zencefil çayı, limon taze sıkılmış meyve suları iyi gelir.

Ayrıca lif ve vitamin bakımından zengin olması hamileler için daha da önemli bir yiyecek olmasını da beraberinde getirmiştir. Ayrıca vücudun susuz kalması durumu da mide bulantısına yol açabilir.

Zaten sağlık açısından da günde en az 2 litre su içmek gereklidir. Bu durum hamileler için ayrı bir önem taşımaktadır. Su içmek hem bebeğin gelişimi hem de annenin sağlığını olumlu yönde etkiler.

Multivitamin ve folik asit takviyesi de hamilelik döneminde mide bulantısı açısından önemlidir. Tabİi ki bu vitaminleri doktorunuza danışarak almalısınız. Bunlarla birlikte yiyeceklerle birlikte en çok mide bulantısına sebep olan durumlar arasında sıcaklık, evlerimizde kullandığımız oda kokusu ve parfümler vardır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar