Header Ads Widget

Bu alana reklam verebilirsiniz

Yeni annelere bebek bakım tüyoları

Bebek bakımı konusunda bilgi bombardımanından dolayı kafanız karışmış olabilir. Gelin, bir kez daha bilgilerinizi gözden geçirin ve deneyimli annelerin önerilerine dikkat kesilin. İşte annelerden annelere 10 basit bebek bakım tüyosu…

Aileye yeni bir üye kazandırırken bebek bakımı konusunda çok şey okuyup çok fazla bilgi sahibi olmuş olabilirsiniz. Hatta bilgi bombardımanından dolayı kafanız da karışmış olabilir. Gelin, bu kez sakin kafayla bilgilerinizi gözden geçirin ve deneyimli annelerin önerilerine dikkat kesilin.

Bu basit bebek bakım tüyoları bebeğinize kavuştuğunuzda çok işinize yarayacak!

Çevreye kulaklarınızı tıkayın
Doğumdan sonra hastaneden çıkmadan bir emzirme danışmanından emzirme pratiği konusunda yardım isteyin. Güvenebileceğiniz bir doktora sırtınızı yaslayın. Emzirme ve bebek bakımı konusunda bilgilendikten sonra içgüdülerinizi dinleyin ve etraftan gelen baskılara kulak tıkayın. Herkesin her konuda fikri olabilir ama bu fikirler birbirini tutmayabilir. Kafanızın karışmasına izin vermeyin.

Her ağlama kolik değildir
Bebeklerde nedeni bilinmeyen ağlamalara kolik deniliyor. Kolik, bir hastalık değil ve bebeğe zarar vermiyor. Bebeğin dış dünyaya uyum sürecinin bir parçası olarak kabul ediliyor. Ancak bebeğin her ağlaması kolik olmayabilir. Asit reflü denilen, ağrılı bir rahatsızlık da ağama krizlerine yol açabilir. Ama korkmayın, bu tamamen tedavi edilebilir bir hastalık. Hiç geçmeyen ağlamalar sürüyorsa bebeği doktora götürmek gerekiyor.

Bebeği kucaklamak iyi bir şeydir
Son on yıldır anneler bebeği fazla kucağa almanın bir şey olmadığını, onu buna alıştırmamak gerektiğini öğrendiler. Ancak bebeği sürekli kucakta tutmaktan dolayı suçluluk duymamalısınız. Bebek bakım uzmanları sık sık kucağa alınan ve ihtiyaçları anında karşılanan bebeklerin özfarkındalıklarının daha yüksek olduğunu, bu sayede kendilerine değer verildiğini ve saygı duyulduğunu öğrendiklerini belirtiyor. Dolayısıyla bebeğinizi kucaklamanın iyi ve doğal bir şey olduğunu düşünüp rahatlayın.

Sterilizasyon düşündüğünüzden daha kolaydır
Biberon, diş kaşıma boncuğu ve diğer tüm bebek malzemelerini sterilize etmek için eski usul kaynar su dolu tencereyi mi kullanıyorsunuz? Ama bundan daha kolay bir yöntem daha var. Tüm ıvır zıvırı bulaşık makinesine koyun ve deterjan kullanmadan kısa ve yüksek ısılı programda yıkayın.

Müzik sakinleştirir
Müzik, her insanda öfkeyi yatıştırdığı gibi bebeklerde de sakinleşme konusunda etkilidir. Evde, arabada, uyumasını istediğiniz zamanlarda yumuşak müzikten, özellikle klasik müzikten destek alabilirsiniz. Müzik onu yatıştırıp gevşetecek.

Ayakkabıyı boş verin
Yürümeye başlayana kadar ayakkabıya ihtiyacı olmayacak. Eğer ayakkabı alıyor ve giydiriyorsanız, bu, bebeğinizin ihtiyacı olduğu için değil, siz öyle görmek istediğiniz içindir. Paranızı saklayın ve ayakkabıya ihtiyaç duyduğu zaman harcayın.

Çok küçükken yalancı meme vermeyin
Yalancı meme size kısa süreli nefes alma fırsatı verebilir. Ancak bebeğin yalancı emziği tutmak için yaptığı dil, damak ve dudak hareketleri anne memesini emerken yaptığından çok farklıdır. Yalancı memeye alışmakta güçlük çekebilir ama bir kere alışınca da anne memesini kavramakta zorluk çekebilir. Bu da memenin bırakılması, formül ve biberon beslenmeye geçiş anlamına gelir. Bu nedenle mümkünse ilk 3 ay bebeğinize emzik vermeyin.

Sık banyo yaptırmak iyidir
Bazı bebekler banyodan sonra çok rahatlar ve güzel uyur. Büyüme hormonu uykuda salgılandığından banyo, bebeğin büyümesine katkı sağlayabilir.

Tırnaklarını kesmek için beklemeyin
Bebeğin tırnakları, tırnak yatağını ne zaman geçerse o zaman kesilir, bunun için kırkını beklemeye gerek yoktur. Hatta tırnakları bazen bebek doğduğunda bile kesilebilecek kadar uzun olabilir. Ellerini istemsiz hareket ettirdiğinden dolayı tırnaklarıyla yüzünü çizebilir. Bunu önlemek için eldiven giydirmeyi ihmal etmeyin.

Mutsuzluk kaynaklarını uzaklaştırın
Sütüm bebeğime yetmiyor diye endişelenmeyin. Her annenin sütü bebeğine yeter. Sadece sabırlı olun ve bol bol emzirin. Etraftan gelen olumsuzlukları kulak arkası edin ve mutsuz olmanıza sebep olacak her şeyi kendinizden uzaklaştırın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar