Header Ads Widget

Bu alana reklam verebilirsiniz

Hangi günler hamile kalınır?

Hangi günler hamile kalınır?

Hamile kalma şansını artırmak için hangi günlerde ilişkiye girmek gerekir? Yumurtlama günü nasıl hesaplanır? Kadının hamile kalabilmesi için erkeğin ilişkiye girmesi gereken özel bir gün var mıdır? Yanıtları bu yazıda.


Bir yılda hamilelik şansı, kabaca 35 yaşından genç kadınlarda yüzde 80’dir. O nedenle 35 yaşından genç çiftlerde bir yıldan önce hamilelik oluşmamışsa paniğe kapılmamaları tavsiye edilir. Çünkü yüzde 80’i hamile kalır. Ancak hamile kalamayan yüzde 20’sinde testler yapılarak bir sorun var mı yok mu tespit edilir ve tedaviye geçilir.

Birinci yılda alınabilecek bazı tedbirler vardır, o da hamilelik şansını artıracak günlerde özellikle cinsel ilişki gerçekleştirilmesidir. Eğer 28 günde bir adet gören bir kadınsa, normal olarak 14. günde yumurtlama olması beklenir. Yumurta maalesef sadece 24 saat yaşayabilir. Bu süre içerisinde spermle buluşursa embriyo haline geçer ve bebek gelişir. Spermle buluşamamışsa kendiliğinden yok olur.

Sperm ise kadın vücudunda, iyi sperm parametreleri varsa, ilişkiden sonra 48 saat kadar yaşar. Hatta çok iyi sperm parametreleri varsa ve ortam da uygunsa, bu süre 72 saate kadar çıkabilir. Yani 14. gün gibi bir yumurtlama bekleniyorsa, bu adetin başladığı gün birinci gün kabul edilerek sayılır. Bu da demek oluyor ki, adetin ilk gününden sonra 14. gün en çok beklenen yumurtlama günüdür. Sperm de 48 saat yaşadığına göre kabaca 10. günden itibaren günaşırı ilişkiyle hamilelik şansının en yüksek seviyeye ulaşacağı tahmin edilir.

Erkekler için böyle bir zaman var mı?

Erkeklerde pek fazla kısıtlama yoktur. Sperm üretimi de sürekli devam ettiğinden, spermin içinde sıvı kısmı da oluşması gerektiğinden standart olarak gün aşırı girilecek bir ilişkide erkeğin en uygun kombinasyonu üreteceği tahmin edilir.

Bir erkek, laboratuvarda sperm tahlili yaptıracaksa 2-3 günlük bir cinsel perhizden sonra sperm örneği vermesi tavsiye edilir. Çünkü bu iki günlük perhizden sonra en uygun sperm profili ölçülebilir. Daha sık yapılacak ilişkide sperm hacmi ve sayısı azalır. Çok ara verilirse de spermin hareketliliği azalır. Dolayısıyla gün aşırı yapılacak ilişki hamilelik açısından en uygunudur. Sperm sayısı zaten çok iyi olan bir erkekte bu sürenin bir önem yoktur. Bu sıklıkla ilişki gerçekleştirilmesi, sperm sayısı sınırda olan erkekler için geçerlidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar